Nell's Ierse gekookte cake

    Nell's Ierse gekookte cake

    2keer bewaard
    1uur15min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk en eenvoudig te maken fruitcake.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 150 gr sultanas of rozijntjes
    • 75 gr gedroogde krenten
    • 175 gr bruine suiker
    • 115 gr boter
    • 250 ml water
    • 4 el droge sherry
    • 125 gr volkorenbloem
    • 125 gr bloem
    • 1 1/2 tl bakpoeder
    • 1/8 tl zout
    • 1 tl kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Doe in een middelgrote pan de sultana's (of rozijntjes), krenten, bruine suiker, boter en water bij elkaar en breng op middelmatig vuur aan de kook. Roer af en toe. Kook 20 minuten, haal van het vuur en laat afkoelen.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Vet een langwerpige bakvorm of ronde cakevorm (diameter: 20 centimeter) in met boter.
    3. Vermeng in een middelgrote kom volkorenbloem, bloem, bakpoeder zout en kaneel. Voeg de gekookte ingrediënten en de sherry toe en roer goed door elkaar. Giet het mengsel in de bakvorm.
    4. Bak de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag dan de temperatuur naar 160°C/gasstand 3 en bak de cake vervolgens nog 15 minuten. De cake is klaar als je er een satéstokje insteekt en deze er schoon en droog weer uitkomt.
    5. Bewaar de cake in een lege koekjestrommel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren