Omgekeerde cake met verse ananas

    Omgekeerde cake met verse ananas

    5keer bewaard
    50min


    302 personen hebben dit gemaakt

    De klassieke omgekeerde ananascake, maar dan met verse ananas. Serveren met een lepel crème fraiche en u heeft een speciaal tussendoortje bij de thee.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 175 gr boter, gesmolten
    • 175 gr bruine suiker
    • 175 ml ongezoet ananassap
    • 1 verse ananas, geschild, harde midden verwijderd en in ringen
    • 200 gr bloem
    • 1/2 tl zout
    • 100 gr basterdsuiker
    • 1 dessertlepel bakpoeder
    • 3 eieren, gescheiden
    • 1/2 tl vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6.
    2. De binnenkant van een cakevorm van 23 cm met wat boter invetten.
    3. 75 gr boter, basterdsuiker en 4 eetlepels ananassap vermengen en over de bodem van de cakevorm verdelen. De ananasringen er in een sierlijk patroon over verdelen (wees creatief!). De bakvorm apart zetten.
    4. Bloem, zout, kristalsuiker en bakpoeder vermengen.
    5. Het eiwit stijf, maar niet droog kloppen en apart zetten. In een aparte kom 2 eierdooiers opkloppen tot ze citroenkleurig zijn en vervolgens resterende ananassap, vanille en resterende gesmolten boter erdoor roeren. Het mengsel aan het bloemmengsel toevoegen en grof vermengen. Voorzichtig het eiwit erdoor scheppen en het beslag vervolgens over de laag basterdsuiker met ananasringen schenken.
    6. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken. De cake 10 minuten laten afkoelen, vervolgens met een bord goed afdekken en omdraaien zodat de ananaskant boven ligt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren