Californische krabsalade

    Californische krabsalade

    17keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    een heerlijk lichte, pittige salade en perfect voor de zomer! Lekker als bijgerecht tijdens een Oosters getinte barbecue. In plaats van wasabipoeder kunt u eventueel wasabipasta gebruiken. Als de dressing te pittig is geworden, een extra schepje mayonaise toevoegen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100 gr ongekookte witte rijst
    • 250 ml water
    • 1 kropje ijsbergsla, versnipperd
    • 1 komkommer, in stukjes van 2,5 cm
    • 2 avocado's, geschild, pit verwijderd en in blokjes
    • 300 gr wit krabvlees
    • 2 theelepels wasabipoeder, of naar smaak
    • 1 eetlepel mayonaise
    • 1 eetlepel ketjap
    • 4 eetlepels rijstwijnazijn
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 theelepel sesamolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Rijst met water in een kleine sauspan aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en de rijst in 20 minuten in een gesloten pan gaar laten sudderen. Laten afkoelen.
    2. In een grote schaal sla, komkommer, avocado en krabvlees door elkaar scheppen. De afgekoelde rijst erdoor roeren. In een kommetje wasabipoeder, mayonaise, ketjap, rijstazijn, suiker en sesamolie vermengen. De dressing door de salade scheppen (aanbevolen) of de salade met de saus apart serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    2

    Dit is een heel geslaagde salade. Goed gebalanceerd en voor mij genoeg als avondeten voor 3 personen. Zeer geslaagd. - 23 sep 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren