Ouderwetse toffees

    Ouderwetse toffees

    25keer bewaard
    30min


    626 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept gebruik ik al bijna 41 jaar en het is nog nooit mislukt. Mijn kleinzoon is er dol op!

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 400 gr basterdsuiker
    • 200 gr bruine basterdsuiker
    • 350 gr suikerstroop
    • 250 ml gecondenseerde melk (gezoet)
    • 475 ml slagroom
    • 250 gr boter
    • 1 1/4 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Een bakvorm van 30x40 cm invetten.
    2. In een middelgrote pan suiker, basterdsuiker, suikerstroop, gecondenseerde melk, slagroom en boter schenken. Met een suikerthermometer de temperatuur in de gaten houden en al roerend verhitten tot 120°C. De pan van het vuur halen.
    3. Vanille erdoor roeren. In de ingevette bakvorm schenken en het mengsel helemaal laten afkoelen. Eenmaal afgekoeld kleine vierkante toffees uitsnijden en elk afzonderlijk in vetvrij papier wikkelen om te bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren