Overheerlijke Caesarsalade

    Overheerlijke Caesarsalade

    3keer bewaard
    50min


    127 personen hebben dit gemaakt

    Na veel proberen heb ik eindelijk mijn perfecte versie van de caesarsalade gevonden. En er zitten ook sardientjes in!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Dressing
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 6 el zonneboemolie
    • 3/4 tl zout
    • 1/4 tl mosterdpoeder
    • 1/4 tl gemalen zwarte peper
    • 1 1/2 tl worcestersaus
    • 1/8 tl cayennepeper
    • 2 el versgeperst citroensap
    • 1 blikje (50 gr) sardientjes
    • 1 ei
    • Croutons
    • 1 stokbrood, in stukjes van 1 cm gesneden
    • 4 el gesmolten boter
    • 1 tl Italiaanse kruiden
    • 1/2 tl worcestersaus
    • 1 el geraspte Parmigiano Reggiano kaas
    • Salade
    • 1 krop Romaanse sla - gewassen, gedroogd en in beetgrote stukjes gescheurd
    • 50 gr gemalen Parmigiano Reggiano kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C/gasstand 2.
    2. Doe de knoflook, olie, zout, mosterdpoeder, peper, worcestersaus, cayennepeper en citroensap in een glazen potje. Spoel de sardientjes onder warm water af en dep ze droog met een stukje keukenpapier. Snij ze in stukjes en stop ze ook in het glazen potje. Draai het deksel stevig vast op het potje en schud goed door elkaar om alle ingrediënten te mengen.
    3. Om het eitje zacht te koken breng je 5 cm water aan de kook in een klein pannetje. Leg het ei hier voorzichtig in, zet het vuur uit en laat het ei 1 minuut in het water liggen. Breek hem voorzichtig open en lepel het eiwit en eigeel in een klein kommetje en klop dit totdat het schuimig is. Giet het eiermengsel bij de rest van de dressing en schud goed door elkaar.
    4. Om de croutons te maken meng je de stukjes brood, gesmolten boter, Italiaanse kruiden, worcestersaus en 1 el gemalen kaas goed door elkaar. Zorg dat de stukjes brood goed bedekt zijn en spreid ze vervolgens uit op een bakplaat. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
    5. Pak een grote saladeschaal en doe hierin de Romaanse sla, 50 gram geraspte kaas, dressing en croutons. Meng alles goed door elkaar en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren