Appeltaart voor Pesach

    Appeltaart voor Pesach

    18keer bewaard
    1uur5min


    73 personen hebben dit gemaakt

    Mijn moeder, Faye Grant, maakt deze appeltaart al jaren tijdens Pasen. Het is het allerlekkerste recept voor appeltaart dat je ooit zult proeven!

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 2 eieren
    • 250 ml plantaardige olie
    • 200 basterdsuiker
    • 200 gr matsemeel
    • 70 gr aardappelzetmeel
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 8 grote appels - geschild, klokhuis verwijderd en in plakjes gesneden
    • 100 gr bruine suiker
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 1/2 tl gemalen nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4 en vet een bakschaal (22x33cm) in.
    2. Doe de eieren, olie en suiker in een grote kom en klop door elkaar met een elektrische mixer. Roer het matsemeel, aardappelzetmeel en 1 tl kaneel erdoor.
    3. Roer in een andere kom de appels, bruine suiker, 1 tl kaneel en nootmuskaat door elkaar.
    4. Bedek de bodem van de schaal met de helft van het deeg. Verdeel hierover het appelmengsel en dek af met de rest van het deeg. Als je wilt kun je er nog wat bruine suiker overheen strooien.
    5. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren