Palak Dal (Dal met spinazie)

    Palak Dal (Dal met spinazie)

    39keer bewaard
    40min


    246 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk, authentiek dalrecept. Ter variatie kun je aan het einde nog wat kokosmelk toevoegen. Je kunt het ook prima invriezen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr rode linzen
    • 825 ml water
    • 1/2 tl zout
    • 1/2 tl gemalen kurkuma
    • 1/2 tl chilipoeder
    • 500 gr verse spinazie, gewassen en gesneden
    • 30 gr boter
    • 1 fijngehakte ui
    • 1 tl gemalen komijn
    • 1 tl mosterdzaad
    • 1 tl garam masala
    • 125 ml kokosmelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Was de linzen en laat ze 20 minuten weken.
    2. Breng een grote pan water aan de kook en roer zout, linzen, kurkuma en chilipoeder erdoor. Dek af en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Roer de spinazie erdoor en kook nog 5 minuten, totdat de linzen zacht zijn. Voeg meer water toe indien nodig.
    3. Smelt in een klein pannetje op middelmatig vuur de boter en bak hierin ui, komijn en mosterdzaad aan. Roer regelmatig. Als de ui doorzichtig geworden is, voeg ze dan toe aan de linzen. Roer de garam masala en kokosnoot melk erdoor en warm het gerecht volledig op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    3

    Andere ingrediënten gebruikt. Aangezien ik een groenteabonnement bij Odin heb, laat ik mij vaak leiden door de inhoud van de tas. In dit geval heb ik de spinazie vervangen door misome. Heerlijk....! - 18 mei 2011

    van
    1

    Makkelijk te maken, de kookvreugde wordt vergroot door de heerlijke geuren die vrijkomen! De hoeveelheid zout mag gerust verdriedubbeld worden. - 18 mei 2011

    IrenaBeemsterboer
    0

    Iets ruimer gekruid, vooral zout. Heel smakelijk met raita(yogurt, koriander, komijn, zout, peper,knoflook, komkommerstukjes erdoor) en verse papadum, rijst. Heb de spinazie apart gekookt en overtollig water afgegoten en toen gepureerd. Linzen ook afgegoten. Daarna alles samengevoegd en toen kokosmelk erbij. Heel smakelijk! - 04 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren