Panini met ham, gruyère en geroosterde rode paprika

    Panini met ham, gruyère en geroosterde rode paprika

    9keer bewaard
    15min


    98 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit broodje zelf bedacht toen mijn man en tosti met ham en kaas wilde. Ik besloot met wat ingrediënten uit de koelkast te experimenteren en hij vond het eindresultaat echt heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 2 tl mayonaise (optioneel)
    • 2 sneetjes witbrood
    • 2 plakjes gruyèrekaas
    • 1 dunne plakjes ham
    • 1/2 geroosterde rode paprika uit een potje, uitgelekt en in reepjes gesneden
    • klontje boter
    • 2 tl gemalen Parmezaanse kaas of Pecorino Romano

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Smeer wat mayonaise op beide plakjes brood. Leg op een plakje brood achtereenvolgens een plak kaas, ham, paprika en een tweede plak kaas. Leg het andere sneetje brood met de mayonaise naar beneden hier bovenop en smeer beide buitenkanten in met een beetje boter. Strooi tenslotte wat Parmezaanse kaas of Pecorino over de boter.
    2. Verwarm de paninimaker tot medium en grill de panini totdat hij lichtbruin is en de kaas gesmolten is. Als je geen paninimaker hebt kun je de panini ook in een koekenpan op middelmatig vuur aanbakken totdat beide kanten lichtbruin zijn. Snij de panini doormidden en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren