Pasta met 3 kazen uit de oven

    Pasta met 3 kazen uit de oven

    45keer bewaard
    45min


    972 personen hebben dit gemaakt

    Pasta met 3 verschillende lagen kaas en tomatensaus. Dit recept is heel eenvoudig te maken en erg lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gram rigatoni of penne
    • 675 gr ricotta
    • 450 gr geraspte mozarella
    • 1 geklopt ei
    • 900 gr tomatensaus
    • 4 el gemalen Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Breng een grote pan lichtgezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook in 8-10 minuten beetgaar (al dente). Giet de pasta af en spoel na onder koud water.
    2. Meng in een middelgrote kom pasta, ricotta, mozarella, het ei en de helft van de tomatensaus door elkaar.
    3. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5.
    4. Vet een ovenschaal (23x33 centimeter) lichtjes in en schep hierin het pastamengsel. Dek af met de resterende tomatensaus en strooi er tenslotte wat Parmezaanse kaas over.
    5. Doe de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven en laat hem 15 minuten afkoelen voordat je hem serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    2

    Heb dit geprobeerd omdat het zo'n goede beoordeling had. Maar ik vind het heel flets smaken, ook man vond het maar niets. Kan het zijn dat de kruiden hier vergeten werden? of dat er een straffere kaas bij hoort? - 06 jun 2012

    van
    0

    Was superlekker - 25 sep 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren