Pastasaus met feta, prei en spek

    Pastasaus met feta, prei en spek

    7keer bewaard
    15min


    66 personen hebben dit gemaakt

    Spek en prei vormen de basis van deze rijke heerlijke witte roomsaus die verbazend eenvoudig te maken is.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 plakjes doorregen spek, gesneden
    • 2 stronken prei, in ringen gesneden
    • 1 el boter
    • 4 el bloem
    • 450 ml melk
    • 200 gr feta, verkruimeld
    • versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. De bacon in een grote koekenpan op een matig hoog vuur een paar minuten bakken en vervolgens de prei toevoegen. Al roerend verder bakken tot de bacon bruin is en de prei zacht. Apart zetten.
    2. In een sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten. Bloem en melk opkloppen en bij de boter schenken. Aan de kook brengen en de saus al roerend laten indikken. Van het vuur halen en de feta erdoor roeren. Bacon en prei toevoegen en op smaak brengen met peper. Serveren met pasta naar keuze.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren