Pasteis de Nata - Portugese custardtaartjes

    Pasteis de Nata - Portugese custardtaartjes

    85keer bewaard
    40min


    164 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke, authentieke Portugese taartjes zijn eenvoudig te maken met bladerdeeg.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 pakje (500 gr) bladerdeeg
    • 225 ml melk
    • 3 el maïzena
    • 200 basterdsuiker
    • 1/2 vanillestokje
    • 6 eierdooiers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5. Vet een muffinbakvorm (met 12 vormpjes) licht in en bedek de bodem en zijkanten van de vormpjes met bladerdeeg.
    2. Doe de melk, maïzena, suiker en het vanillestokje in een steelpannetje en kook dit, onder voortdurend roeren, net zolang tot de vloeistof wat dikker wordt. Doe de eierdooiers in een middelgroot kommetje en klop hier langzaam de helft van het hete melkmengsel door. Voeg dit eimengsel vervolgens geleidelijk toe aan het resterende melkmengsel terwijl je voortdurend blijft roeren. Laat het nog 5 minuten langzaam koken (onder voortdurend roeren) totdat het wat ingedikt is. Haal nu het vanillestokje eruit.
    3. Giet het mengsel in de met bladerdeeg bedekte vormpjes en bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat het deeg en de vulling lichtbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    ELINEMARJAN
    2

    ik heb dit recept gemaakt. Ze zijn echt njammie - 14 sep 2012

    van
    1

    Aanpassing: 150 Gr suiker, maizena is niet echt nodig, maar als je het gebruikt: losroeren met een scheutje koude melk en pas op het allerlaatste moment erbij. Zelfgemaakte vanille-extract ipv vanille stokje Onderin de bakjes een beetje kaneel strooien voordat de custard erop gaat. 6 plakjes bladerdeeg, telkens uitrollen, door midden snijden en beetje rommelig een muffingaatje vullen. - 04 sep 2016

    ELINEMARJAN
    1

    Dit is erg lekker! Ga ik zeker een keer proberen - 13 sep 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren