Canadese barbecuesaus

    Canadese barbecuesaus

    11keer bewaard
    10min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een zeer smaakvolle en populaire barbecuesaus zoals die in gerenommeerde Canadese restaurants wordt gebruikt. Dé smaakmakers zijn citroensap en kaneel; vergeet deze dus zeker niet toe te voegen! De resterende saus kunt u laten sudderen tot de suiker volledig is opgelost en als bijgerecht presenteren voor hen die hun ribbetjes graag wat extra smaak geven.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 245 gr appelmoes of appelstroop
    • 120 gr ketchup
    • 340 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 5 eetlepels citroensap
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel zwarte peper
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 theelepel knoflookpoeder
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. In een middelgrote kom appelstroop, ketchup, basterdsuiker, citroensap, zout, zwarte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en kaneel mengen.
    2. De ribbetjes minstens 30 minuten in de marinade leggen, alvorens te bereiden zoals gewenst. U kunt het vlees ook tijdens bereiding met de marinade bedruipen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Erg lekker! Ik heb er kip in gebakken, gewoon in de koekenpan, in een dikke laag marinade. Mijn kinderen en ik vonden het heerlijk. Erg zoet, maar die appelstroopsmaak vinden wij heerlijk. We hebben de gebakken marinade ook nog in een kommetje gedaan en als dipsaus voor de kip gebruikt, zo lekker haha! Ik heb hem wel met ongezoete appelmoes gemaakt en de helft van de aangegeven suiker, dat was voor ons zoet genoeg. - 11 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren