Pilaorijst

    Pilaorijst

    9keer bewaard
    1uur10min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Toen ik als kind opgroeide in India, was ik altijd dol op dit rijstgerecht dat op bruiloften en andere speciale gelegenheden werd geserveerd. Ook lekker met curry.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1/4 theelepel saffraandraadjes of gemalen kurkuma
    • 1,4 liter kokend water
    • 100 gr boter
    • 2 middelgrote uien, fijngesneden
    • 1 kaneelstokje
    • 4 hele kruidnagels
    • 1 tl gemberpoeder
    • 2 el komijnpoeder
    • 10 kardemompeulen
    • 880 gr basmatirijst
    • 200 gr yoghurt
    • 2 tl zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De saffraandraadjes in kokend water leggen en laten weken.
    2. In een grote pan op matig heet vuur de boter smelten en daarin de uien in ong. 5 minuten goudbruin bakken. Kruiden met kaneel, kruidnagel, gember, komijn en kardemom. 3-4 minuten onder af en toe roeren laten koken zodat de geuren vrijkomen.
    3. De rijst toevoegen en onder constant roeren 10 minuten laten koken. Yoghurt, zout en saffraan met vocht toevoegen. Aan de kook brengen, het vuur laag zetten en de pan afdekken met een theedoek die in 4 lagen is gevouwen. Deksel op de theedoek zetten en de rijst in ong. 20 minuten gaar koken. Kaneel, kruidnagels en kardemom verwijderen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Top - 13 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren