Pilaurijst met cashewnoten en rozijnen

    Pilaurijst met cashewnoten en rozijnen

    3keer bewaard
    27min


    96 personen hebben dit gemaakt

    Een kleurrijke, geurige pilaurijst. Om het gerecht nog mooier te presenteren kunt u de rijst in een licht met olie ingevet kopje drukken, omgekeerd op een mooi bord zetten en het kopje verwijderen. Vervolgens garneert u met verse koriander en schijfjes limoen en tomaat.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 el plantaardige olie
    • 300 gr basmatirijst
    • 1 blik (400 ml) kokosmelk
    • 500 ml kippenbouillon
    • 1/2 tl gemalen komijn
    • 1/2 theelepel gemalen koriander
    • 1 mespuntjes gedroogde rode chilischilfers
    • 1 tl zout
    • 1/4 tl komijnpoeder
    • 1 laurierblad
    • 75 gr rozijnen
    • 100 gr cashewnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 22min  ›  Klaar in:27min 

    1. In een grote pan op matig hoog vuur de olie verhitten. Rijst erdoor roeren en 2 minuten laten koken. Kokosmelk, kippenbouillon, komijn, koriander, chilischilfers, zout, kurkuma, laurierblad, rozijnen en gehalveerde cashewnoten erdoor roeren, aan de kook brengen, de pan afdekken en het vuur laag zetten. Kook de rijst in ong. 20 minuten gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren