Pittige aubergine op Indiase wijze

    Pittige aubergine op Indiase wijze

    3keer bewaard
    40min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Dit eenvoudige recept combineert de traditionele Indiase smaken van aubergine, tomaten, uien en koriander. Lekker met rijst en dal (Indiase spliterwten).

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1,2 kg aubergine
    • 160 ml ghee (Indiase vorm van geklaarde boter)
    • 125 gr gehakte uien
    • 4 grote rijpe tomaten, in stukjes gesneden
    • 4 tl gemalen korianderzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C/gasstand 3.
    2. Halveer de aubergines en bak ze 20 minuten in de oven totdat ze zacht zijn. Stamp de aubergines fijn met een aardappelstamper.
    3. Warm de boter op in een koekenpan op middelmatig vuur en bak hierin de ui aan totdat deze glazig zijn. Roer de tomaten en aubergine erdoor en kook net zolang, onder voortduren roeren, totdat al het vocht is verdampt. Zet het vuur uit en strooi de korianderzaadjes eroverheen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren