Pittige curry met kip

    Pittige curry met kip

    26keer bewaard
    2uur


    35 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept komt uit het noorden van India waar mijn moeder geboren is. Ze heeft mij het recept gegeven toen ik op kamers ging wonen. Het is al jaren het favoriete recept van mijn familie.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 hele kip
    • 1/2 tl gemalen kurkuma
    • 1 el korianderpoeder
    • 2 tl zwarte peper
    • 1,5 el chilipoeder
    • 1 1/2 tl zout
    • 3 el plantaardige olie
    • 1 tl mosterdzaad
    • 1 tl fenegriekzaad
    • 1 grote ui, in stukjes gesneden
    • 1,5 tl komijnzaad
    • 3 verse curryblaadjes
    • 2 tl gemberpasta (gemalen gember)
    • 1 tl knoflookpasta (gemalen knoflook)
    • 500 ml water
    • 250 ml kokosmelk
    • 2 el versgeperst limoensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur 

    1. Maak de kip schoon en snij hem in 12-14 stukjes. Leg de kip in een grote kom en breng op smaak met kurkuma, korianderpoeder, zwarte peper, chilipoeder en zout. Dek de kom af en zet hem 1 uur in de koelkast.
    2. Verwarm de olie in een grote pan op middelmatig vuur. Bak de mosterdzaadjes, fenegriek, ui, komijnzaadjes en curryblaadjes gedurende 3 tot 4 minuten in de olie aan. Roer de knoflook- en gemberpasta erdoor en kook nog 2 minuten. Voeg de kip en het water toe, roer alles goed door en dek af met een deksel. Laat het 20-25 minuten zachtjes koken.
    3. Roer de kokosmelk erdoor en kook het net zo lang totdat het bijna helemaal drooggekookt is. Roer af en toe om te voorkomen dat de kip aan de bodem van de pan blijft kleven. Roer het limoensap erdoor en kook het helemaal droog.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren