Pittige pasta

    Pittige pasta

    4keer bewaard
    30min


    47 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een pittig, maar snel en eenvoudig te maken pastagerecht. Voor een mildere smaak kun je eenvoudig de chilipepertjes achterwege laten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 350 gr rotini of fusilli
    • 1 el plantaardige olie
    • 1 teentjes knoflook, geperst
    • 1 tl gedroogde basilicum
    • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
    • 1 ui, in stukjes gesneden
    • 2 rode chilipepertjes, zaadjes verwijderd en fijngehakt
    • 1 blik/pot (400 gr) tomaten in stukjes
    • 3 druppels hotpeppersaus (bijvoorbeeld Tabasco)
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng in een grote pan wat lichtgezouten water aan de kook. Kook de pasta in 8-10 minuten al dente en giet het water af.
    2. Verwarm ondertussen de olie op in een steelpan op middelmatig vuur. Bak hierin de knoflook, basilicum en Italiaanse kruiden 2-3 minuten aan. Voeg de ui en chilipepertjes toe en bak dit aan totdat de uien zacht geworden zijn. Roer de tomaten en hot sauce erdoor en laat 5 minuten zachtjes koken, totdat alles goed warm is. Roer de pasta erdoor en breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren