Pittige tomatenchutney

    Pittige tomatenchutney

    4keer bewaard
    1uur


    23 personen hebben dit gemaakt

    Pittig en zoet - gember, knoflook, chilipoeder en Madras currypasta zijn enkele ingrediënten uit deze tomatenchutney. Hij is het allerlekkerst als je verse tomaten gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 32 

    • 1,8 kilo rijpe tomaten
    • 1 stukje (2 cm) verse gemberwortel
    • 3 teentjes knoflook
    • 350 gr basterdsuiker
    • 250 ml rodewijnazijn
    • 2 uien, gehakt
    • 4 el sultanas (of grote rozijntjes)
    • 2 tl mixed spice (een Britse mix van zoete kruiden, ook wel pudding spice genoemd, dat meestal bestaat uit kaneel, nootmuskaat en piment)
    • 1 tl chilipoeder
    • 1 snufje paprikapoeder
    • 1 el Madras currypasta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Vul een steelpannetje met water en breng dit aan de kook. Leg de tomaten 3-5 minuten in het kokende water, totdat het velletje begint los te laten. Haan ze uit het water, laat ze afkoelen en verwijder de velletjes.
    2. Pureer de tomaten, gember knoflook in een keukenmachine of blender.
    3. Giet het tomatenmengsel in een grote steelpan en voeg hieraan de suiker, azijn, uien en sultana's (rozijnen) toe. Breng op smaak met de mixed spice, chilipeper, paprika en currypasta. Laat op middelmatig vuur sudderen totdat de saus dik geworden is. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren