Pizza met vijgen, gekarameliseerde ui en geitenkaas

    Pizza met vijgen, gekarameliseerde ui en geitenkaas

    7keer bewaard
    1uur18min


    54 personen hebben dit gemaakt

    Een indrukwekkend borrelhapje of voorgerecht. Een zelfgemaakte pizzabodem met een laagje zoete, gekarameliseerde ui, vijgen en een scherpe geitenkaas. Als u wilt kunt u met verschillende kruiden experimenteren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Bodem
    • 250 ml lauw water
    • 1 el gedroogde gist
    • 375 gr bloem
    • 1 tl olijfolie
    • 1 tl zout
    • Topping
    • 8 gedroogde vijgen
    • 1 middelgrote rode ui, in dunne plakjes
    • 1 el olijfolie
    • snufje zout
    • een handjevol gehakte verse tijm
    • 1 theelepel venkelzaad
    • 125 gr geitenkaas
    • 1 eetlepel olijfolie, of naar behoefte

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 18min  ›  Klaar in:1uur18min 

    1. Gist verbrokkelen, aan een grote kom lauw water toevoegen en een paar minuten laten oplossen. Olie, zout en bloem toevoegen om deeg voor een pizzabodem te maken. Als het deeg te stijf is om te vermengen op een bebloemd oppervlak leggen en ong. 5 minuten kneden. In een met olie ingevette kom leggen, afdekken met een schone theedoek en ong. 45 minuten laten rijzen.
    2. In een kommetje de vijgen overgieten met kokend water. Ong. 10 minuten laten staan, afgieten en fijnsnijden. Apart zetten.
    3. Intussen in een koekenpan op een middelhoog vuur 1 eetlepel olie verhitten en daarin de ui al roerend zacht en doorzichtig bakken. Het vuur laag zetten en zout erover strooien. Al roerend verder bakken tot de ui donkerbruin is (5-10 minuten). Tijm, venkelzaad en vijgen erdoor roeren en de pan van het vuur halen.
    4. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7. Het deeg neerslaan en tot een cirkel van ong. 0,5 cm dik uitrekken. Op een licht ingevette pizzaplaat of bakplaat leggen. De bovenkant licht insmeren met de resterende olijfolie. Vijgenmengsel erover verdelen (het is een dun laagje, maar met veel smaak) en daarover stukjes geitenkaas verdelen.
    5. 15-18 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bodem langs de rand goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren