Pizza van de barbecue

    Pizza van de barbecue

    3keer bewaard
    3uur


    416 personen hebben dit gemaakt

    Thuis kun je met een pizzasteen pizza's maken die aardig in de buurt komen van pizza's die met behulp van een professionele pizzaoven zijn gemaakt. Maar je kunt thuis ook prima pizza's maken op de barbecue. De hitte van een hete barbecue is hiervoor namelijk zeer geschikt. Bedek de pizza met de dingen die je lekker vindt maar doe er niet teveel op - hou het licht. Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • Voor het pizzadeeg
    • 7 gr gedroogde gist
    • 240 ml warm water (45°C)
    • 1 snufje suiker
    • 2 theelepels zout
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 400 gr bloem
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 1 eetlepel gehakte verse basilicum
    • Voor de barbecue
    • 120 ml olijfolie
    • 1 theelepel knoflook, geperst
    • Voor op de pizza
    • 4 eetlepels tomatensaus
    • 180 gr tomaten, in stukjes gesneden
    • 4 eetlepels zwarte olijven, in plakjes gesneden
    • 4 eetlepels geroosterde paprika, in stukjes gesneden
    • 225 gr geraspte kaas (bijv. mozzarella)
    • 4 eetlepels gehakte verse basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 2uur rijzen  ›  Klaar in:3uur 

    1. Los in een bakje de gist op in warm water en roer de suiker er doorheen. Laat het mengsel 10 minuten staan en roer het vervolgens tot een glad papje. Voeg het zout, olijfolie en bloem toe en meng alles goed door elkaar totdat het deeg loskomt van de zijkanten. Leg het deeg op een werkblad dat licht bestoven is met bloem en kneed het net zolang totdat het deeg elastisch is en niet meer plakt. Leg het deeg in een kom die is ingesmeerd met olie en dek het af met een vochtig gemaakte doek. Zet het deeg op een warme, tochtvrije plaats en laat het 1 uur rijzen, totdat het in grootte verdubbeld is.
    2. Druk het deeg plat en kneed de knoflook en basilicum er doorheen. Laat het nogmaals 1 uur rijzen (het deeg moet wederom 2x zo groot geworden zijn).
    3. Verwarm de (gas)barbecue voor op de hoogste stand.
    4. Verwarm de olijfolie met de knoflook 30 seconden in de magnetron. Zet apart.
    5. Druk het deeg plat en verdeel het in 2 gelijke porties. Vorm beide delen in een ovaal met en dikte van ongeveer 1 centimeter.
    6. Smeer het rooster van de barbecue in met het knoflook-olijfoliemengsel en leg er voorzichtig een stuk deeg op. Het deeg zal meteen gaan opzetten. Als de bodem lichtjes gebruind is, keer dan het deeg om met behulp van twee tangen. Smeer snel wat olijfolie over de bodem en verdeel er twee eetlepels tomatensaus overheen. Leg de helft van de tomaten, olijven en geroosterde rode pepers erop en strooi er tenslotte wat kaas en basilicum overheen. Doe het deksel van de barbecue dicht en bak de pizza totdat de kaas gesmolten is. Haal de pizza van de barbecue en laat hem een paar minuten afkoelen. Maak ondertussen de tweede pizza klaar.

    Video

    Pizza van de barbecue
    Pizza van de barbecue

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Nanda
    van
    0

    WOW! Wat een geweldige methode om een pizza te bakken! Ik heb het deeg wel vrij dun uitgerold (ongeveer een halve cm). De pizza hoeft helemaal niet lang op de barbecue, misschien 2 minuten met de deksel erop, dan omdraaien, beleggen, deksel op de barbecue en ongeveer nog eens 4 minuten tot de kaas gesmolten is. Echt, zo'n lekkere pizzabodem krijg je niet als je 'em in de oven bakt!! Ik heb er tomatensaus, tomaten, geraspte kaas, mozzarella en basilicum opgedaan. Topcombinatie! - 16 aug 2015

    Rutger123
    van
    0

    Dit was erg leuk om te doen! En de pizza was heerlijk - 06 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren