Pompoen brulée

    (21)
    4 uur 37 minuten

    Een niet-traditionele, seizoensgebonden variatie op de klassieke crème brûlee. Perfect voor een herfstetentje, of voor de volwassenen op Halloween.


    19 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 liter slagroom
    • 2 tl vanille-extract
    • 16 eierdooiers
    • 4 el bruine basterdsuiker
    • 175 gr kristalsuiker
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 1/4 tl zout
    • 1/4 theelepel gemberpoeder
    • 1/8 theelepel gemalen kruidnagel
    • 250 gr pompoenpuree uit blik
    • 4 el basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 17min  ›  Extra tijd: 4uur rusten  ›  Klaar in:4uur37min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C/gasstand 3.
    2. Room en vanille in een grote sauspan met zware bodem op middelhoog vuur aan het sudderen brengen. Eierdooiers, basterdsuiker, kristalsuiker, kaneel, zout, gember, kruidnagels en pompoen in een kom opkloppen. Langzaam en constant roerend 1/4 van het roommengsel bij het eiermengsel schenken. Vervolgens het gehele eiermengsel in de sauspan schenken en 1 minuut stevig kloppen. Het mengsel in ramekins schenken en deze over een bakplaat verdelen.
    3. Ong. 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de brulées stevig zijn en 4-6 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren.
    4. Voor het serveren: 1 theelepel suiker over elke pompoen brulée strooien en met een gasaansteker of grill de suiker karameliseren. Onder de grill kan dit 2-3 minuten duren. Direct serveren.

    Pompoenpuree

    Je kunt pompoenpuree in blik vaak bij delicatessewinkels kopen, of gewoon zelf vers maken met dit recept!

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (21)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren