Cannellini bonen met gerst en champignons

    Cannellini bonen met gerst en champignons

    Foto recept: Cannellini bonen met gerst en champignons
    1

    Cannellini bonen met gerst en champignons

    (154)
    1uur15min


    154 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig, gezond en lekker vegetarisch gerecht. Als licht hoofdmenu of bijgerecht te gebruiken of in een tortillawrap met kaas. Ik maak altijd een dubbele portie en vries de helft in.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 theelepel olijfolie
    • 225 gr verse champignons, in plakjes
    • 2 middelgrote uien, fijngesneden
    • 1 stengel selderie, in stukjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 90 gr ongekookte parelgort
    • 750 ml groentebouillon
    • 1 blikje (400 gr) cannellinibonen, uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. In een middelgrote pan op een middelhoog vuur de olie verhitten. Champignons, ui, selderie en knoflook toevoegen en sauteren tot ze gaar zijn.
    2. Gort en groentebouillon toevoegen. Aan de kook brengen, afdekken en vuur laag zetten. 45-50 minuten laten sudderen, tot de gort gaar is.
    3. De bonen toevoegen en deze in ong. 5 minuten verwarmen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (154)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren