Cannellini bonen met gerst en champignons

    Cannellini bonen met gerst en champignons

    2keer bewaard
    1uur15min


    154 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig, gezond en lekker vegetarisch gerecht. Als licht hoofdmenu of bijgerecht te gebruiken of in een tortillawrap met kaas. Ik maak altijd een dubbele portie en vries de helft in.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 theelepel olijfolie
    • 225 gr verse champignons, in plakjes
    • 2 middelgrote uien, fijngesneden
    • 1 stengel selderie, in stukjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 90 gr ongekookte parelgort
    • 750 ml groentebouillon
    • 1 blikje (400 gr) cannellinibonen, uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. In een middelgrote pan op een middelhoog vuur de olie verhitten. Champignons, ui, selderie en knoflook toevoegen en sauteren tot ze gaar zijn.
    2. Gort en groentebouillon toevoegen. Aan de kook brengen, afdekken en vuur laag zetten. 45-50 minuten laten sudderen, tot de gort gaar is.
    3. De bonen toevoegen en deze in ong. 5 minuten verwarmen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren