Pompoenkoek

    Pompoenkoek

    9keer bewaard
    55min


    247 personen hebben dit gemaakt

    Een verrukkelijke pompoentraktatie die het hele jaar lekker is (maar met name rond Halloween).

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 125 gr zachte boter
    • 100 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 125 gr bloem
    • 50 gr havermoutvlokken
    • 2 eieren
    • 150 gr basterdsuiker
    • 1 blikje (400 gr) pompoenpuree
    • 350 ml gecondenseerde melk (ongezoet)
    • 1/2 tl zout
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 1/2 tl gemalen gember
    • 1/4 tl gemalen kruidnagel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4.
    2. In een middelgrote kom boter en basterdsuiker romig opkloppen. Bloem erdoor mengen. Over een bakvorm van 23x33 cm verdelen en aandrukken. 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de koek stevig is.
    3. In een grote kom eieren met kristalsuiker opkloppen. Pompoenpuree en gecondenseerde melk erdoor kloppen. Zout, kaneel, gember en kruidnagel erdoor mengen en over de gebakken taartvorm schenken.
    4. Nogmaals 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de koek stevig is. Laten afkoelen alvorens in vierkantjes te snijden.

    Pompoenpuree

    Je kunt pompoenpuree in blik vaak bij delicatessewinkels kopen, of gewoon zelf vers maken met dit recept!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren