Pompoenkoekjes met chocolate chips

    Pompoenkoekjes met chocolate chips

    14keer bewaard
    25min


    287 personen hebben dit gemaakt

    Deze zachte, cakeachtige koekjes zijn perfect in de herfst of rond Halloween.

    Ingrediënten
    Porties: 84 

    • 225 gr boter
    • 400 gr basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 2 tl vanille-extract
    • 1 blikje (400 gr) pompoenpuree
    • 500 gr bloem
    • 1 1/2 theelepel baksoda
    • 1 1/2 tl bakpoeder
    • 1 tl zout
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 1 snufje gemalen nootmuskaat
    • 175 gr chocolate chips
    • 125 gr gehakte walnoten (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Een bakplaat invetten of met bakpapier beleggen.
    2. In een grote kom boter en kristalsuiker tot een glad en luchtig mengsel opkloppen. De eieren er 1 voor 1 doorheen kloppen. Vanille en pompoenpuree erdoor roeren en goed vermengen. Bloem, baksoda, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat vermengen en door de pompoenmix roeren. Chocolate chips erdoor roeren. Eventueel walnoten erdoor roeren. Verdeel het deeg in theelepelgrote koekjes over de ingevette bakplaat.
    3. 12-15 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de randjes bruin beginnen te worden. Een paar minuten op de bakplaat laten afkoelen alvorens op een rooster compleet te laten afkoelen.

    Pompoenpuree

    Je kunt pompoenpuree in blik vaak bij delicatessewinkels kopen, of gewoon zelf vers maken met dit recept!

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren