Amerikaanse pompoentaart

    Amerikaanse pompoentaart

    8keer bewaard
    1dag1uur


    622 personen hebben dit gemaakt

    Deze Amerikaanse klassieker is gemaakt met verse pompoen voor een heerlijke smaak en mooie textuur. Serveer hem op een koude herfstavond met wat slagroom. Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 pompoen
    • 2 eieren
    • 225 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 1/2 theelepel gemalen kaneel
    • 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
    • 350 ml koffiemelk
    • 1 kant-en-klare taartbodem met een doorsnede van 23 centimeter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1dag in de koelkast  ›  Klaar in:1dag1uur20min 

    1. Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes. Leg de pompoenhelften met het vruchtvlees naar boven gericht op een bakplaat. Bak 1 uur in een voorverwarmde oven op 160°C / gasovenstand 3. De pompoen is gaar als het vruchtvlees zacht is als je er met een vork in prikt. Laat afkoelen totdat je zonder je vingers te verbranden het vruchtvlees eruit kunt scheppen. Schep het vruchtvlees eruit en pureer het in een keukenmachine tot een egaal mengsel (dit gaat het beste als je het in meerdere kleine porties doet).
    2. Verhoog de oventemperatuur naar 230°C / gasovenstand 8.
    3. Klop de eieren lichtjes op in een grote kom. Voeg één voor één suiker, bloem, zout, 500 gr pompoenpuree, alle kruiden en koffiemelk toe. Zorg dat alles goed gemengd is voordat je het volgende ingrediënt toevoegt.
    4. Giet het mengel in de kant-en-klare ongebakken taartbodem. Dek de bovenste rand van de taartbodem af met aluminiumfolie zodat deze niet verbrandt.
    5. Bak gedurende 10 minuten op 230°C / gasovenstand 8. Verlaag daarna de temperatuur van de oven naar 180°C / gasovenstand 4 en bak de taart in 40-50 minuten af (de taart is gaar als een satéprikker droog uit de taart verwijderd kan worden). Verwijder de aluminiumfolie ongeveer 20 minuten voordat de taart klaar is, zodat de korst ook een mooie lichtbruine kleur krijgt. De taart is het lekkerst als je hem voor het serveren eerst een nacht in de koelkast zet.

    Video

    Amerikaanse pompoentaart
    Amerikaanse pompoentaart

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren