Poolse rundvleessoep met leverballetjes

    Poolse rundvleessoep met leverballetjes

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een oud Pools recept dat je bij voorkeur over vermicelli schenkt en dan opdient. Een heerlijke soep voor in de herfst of winter.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de leverballetjes
    • 150 gr fijngehakte kippenlever
    • 100 gr broodkruimels (of paneermeel)
    • 3 el bloem
    • 2 eieren
    • een klein handje vol fijngesneden verse peterselie
    • 1 tl zout
    • 1/8 tl gedroogde marjoraam
    • 1/8 tl gemalen foelie
    • 1 geperst teentje knoflook
    • Voor de soep
    • 1 kg riblapjes (rundvlees)
    • 2 uien, dungesneden
    • 3 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
    • 2 tl zout
    • 1 tl versgemalen zwarte peper
    • 2 liter water
    • 2 wortelen, gehalveerd
    • 3 tomaten, in stukjes gesneden
    • 4 takjes verse peterselie, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur40min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Lever, broodkruimels (paneermeel), bloem, eieren, peterselie, 1 tl zout, marjoraam, foelie en knoflook goed vermengen. Laat het mengsel een paar minuten staan.
    2. Spoel de riblapjes af en doe ze in een grote soeppan. Voeg ui, selderij, rest van het zout, peper, water, wortel, tomaat en peterselie toe. Deksel op de pan en aan de kook brengen. Deksel van de pan halen, het schuim van de soep scheppen, de pan weer afsluiten en ong. 1,5 uur zachtjes laten koken tot het vlees gaar is.
    3. Haal vlees, botten en wortels uit de soep en snij het vlees en de wortels in hapklare stukjes. Doe ze vervolgens terug in de pan en breng het opnieuw aan de kook. Gooi de botten weg.
    4. Vorm balletjes van het levermengsel (ongeveer zo groot als een golfbal) en voeg ze aan de soep toe. Kook gedurende 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren