Poolse worst met rode kool

    Poolse worst met rode kool

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur40min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Een absoluut heerlijk gerecht, deze Poolse worst met in rode wijn gestoofde rode kool en citroensaus. In plaats van rode wijn kun je ook runderbouillon gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote rode kool, in repen gesneden
    • 2 liter kokend water
    • 2 el boter
    • 5 eetelepels citroensap
    • 125 ml rode wijn
    • 1/2 tl zout
    • 1/4 tl gemalen zwarte peper
    • 2 tl bruine suiker
    • 1 el maïzena
    • 350 gr Poolse worst, in blokjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Leg de kool in een vergiet. Giet er kokend water over en laat de kool goed uitlekken.
    2. Smelt de boter in een grote pan, voeg de kool toe en roer het citroensap erdoorheen. Laat ongeveer 5 minuten koken, totdat de kool roze geworden is. Voeg wijn, zout en peper toe, dek af en laat 45 minuten op middelmatig vuur sudderen.
    3. Vermeng bruine suiker en maïzena. Roer dit door het koolmengsel en breng dit, onder constant roeren, aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de worst toe. Dek af en laat het 30 minuten koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren