Pudding met stroop

    Pudding met stroop

    2keer bewaard
    1uur50min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een oud familierecept uit Yorkshire. Een traditionele 'pudding' is eigenlijk een soort cake.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 115 gr boter
    • 100 gr suiker
    • 2 losgeklopte eieren
    • 1/4 tl vanille-extract
    • 175 gr zelfrijzend bakmeel
    • 2 el melk
    • 4 el rietsuikersiroop (golden syrup)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Vet een ovenschaal (met een inhoud van ongeveer 1 liter) of puddingvorm in.
    2. Vermeng in een grote kom boter en suiker. Voeg beetje bij beetje de geklopte eieren, vanille-extract en bloem toe totdat alles goed gemengd is. Roer de melk erdoor tot er een glad mengsel ontstaat.
    3. Giet de siroop in de ovenschaal of puddingvorm en giet hier het beslag over. Leg er een laag bakpapier over en dek deze vervolgens af met aluminiumfolie (stevig aandrukken). Leg een vochtige handdoek in een braadslee en zet de ovenschaal of puddingvorm hierin. Plaats het geheel in de oven. Vul de braadslee met kokend water totdat de ovenschaal of puddingvorm tot de helft in het water staat.
    4. Stoom de pudding 60-90 minuten. De pudding is klaar als hij terugveert als je er op drukt. Keer hem om op een schaal of bord en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren