Quiche Lorraine

    Quiche Lorraine

    85keer bewaard
    1uur5min


    244 personen hebben dit gemaakt

    Eenvoudig te bereiden, maar toch heerlijk deze quiche met spek, eieren, kaas en ui.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kant-en-klare taartbodem voor hartige taart (diameter 23 cm)
    • 6 plakjes spek
    • 1 ui, gesneden
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 350 ml melk
    • 1/4 tl zout
    • 150g (5 oz) geraspte (jong) belegen kaas
    • 1 el bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 230°C/gasstand 8. Leg een stuk aluminiumfolie over de taartbodem en bak deze vervolgens 8 minuten. Verwijder dan het folie en bak nogmaals 5 minuten of tot de taartbodem stevig en droog gebakken is. Haal uit de oven en verlaag de temperatuur tot 160°C/gasstand 3.
    2. In een grote koekenpan het spek krokant uitbakken. Uit de pan scheppen en in stukjes snijden en 2 eetlepels spekvet uit de pan nemen. Gebruik het vet om de uien 5 minuten zachtjes te bakken.
    3. In een grote kom melk, zout en eieren vermengen en de uitgebakken spek en ui erdoor roeren. Vermeng in een apart kommetje de kaas en bloem en voeg dit aan het eimengsel toe. Zorg ervoor dat alles goed gemengd wordt. Giet het eimengsel in de taartvorm.
    4. Bak 35-40 minuten in de voorverwarmde oven of tot een mes schoon uit het midden van de quiche verwijderd kan worden. Bedek de rand zo nodig met aluminiumfolie zodat deze niet te bruin of droog wordt. 10 minuten laten staan alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    11

    i.p.v. bodem voorbakken heb ik kant en klaar hartig bladerdeeg gebruikt. Een heerlijk recept, makkelijk en redelijk snel te bereiden. - 20 aug 2012

    anna77
    van
    1

    Heerlijk! Ook lekker met bladerdeeg. - 12 mrt 2012

    0

    erg lekker wel iets meer spek in gedaan was voor avondeten - 08 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren