Rabarberbrood

    Rabarberbrood

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    323 personen hebben dit gemaakt

    Rabarber is in de lente volop verkrijgbaar. Met dit brood zet u een heerlijke traktatie voor het hele gezin op tafel.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • Brood
    • 225 ml melk
    • 1 el citroensap
    • 1 tl vanille-extract
    • 225 gr bruine suiker
    • 150 ml plantaardige olie
    • 1 ei
    • 300 gr bloem
    • 1 tl zout
    • 1 tl baksoda
    • 175 gr rabarber, in stukjes gesneden
    • 75 gr gehakte walnoten
    • Topping
    • 4 el bruine suiker
    • 1/2 tl gemalen kaneel
    • 1 el boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C/gasstand 3. Vet twee rechthoekige (23x13 centimeter) bakblikken lichtjes in.
    2. Roer in een klein kommetje melk, citroensap en vanille-extract door elkaar en laat 10 minuten staan.
    3. Roer in een grote kom 225 gr bruine suiker, olie en een ei door elkaar. Roer in een ander kommetje bloem, zout en baksoda door elkaar. Voeg dit, samen met het melkmengsel, aan het suikermengsel toe (om en om en beetje bij beetje) totdat alles goed gemengd is. Roer tenslotte de rabarber en noten erdoor en schenk het beslag in de bakblikken.
    4. Vermeng in een klein kommetje 4 el bruine suiker, kaneel en boter. Besprenkel hiermee de ongebakken broden.
    5. Bak de broden 40 minuten in de voorverwarmde oven. Het brood is gaar als je een prikker in het midden steekt en deze er droog weer uitkomt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren