Raita van geblakerde aubergine

    Raita van geblakerde aubergine

    7keer bewaard
    30min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke, licht pikante raita met een vleugje rooksmaak van de gegrilde aubergine. U kunt de raita over rijst eten, met chapati of bij uw favoriete curry.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 middelgrote aubergines
    • 350 gr yoghurt
    • 1 kleine ui, versnipperd
    • 1/4 tl cayennepeper
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 rode chilipeper, ontlijst en zeer fijngesneden
    • handjevol fijngesneden verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De aubergineschil onder de grill zwart roosteren. Als de aubergine flink verbrand is in koud water laten afkoelen en vervolgens de schil eraf halen.
    2. De aubergine in stukjes snijden en in een grote kom doen. Met een stamper of vork goed pureren. Yoghurt en ui erdoor roeren en op smaak brengen met cayennepeper, zout en peper. Goed vermengen en in een serveerkom scheppen. Chilipeper en koriander erover strooien alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren