wildburgers met bacon

    (1)
    40 minuten

    Deze smaakvolle, malse burgers zijn een heerlijke variant op gewone burgers van rundvlees.


    174 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 plakjes doorregen spek, zeer fijngesneden
    • 2 el olijfolie
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 2 sjalotjes, versnipperd
    • 1 kg gehakt van reebout
    • 1 eetlepel worcestersaus
    • 1 el gehakte verse peterselie
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • 1 ei, geklopt
    • 6 baps of hamburgerbroodjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een koekenpan op middelhoog vuur de bacon bruin en krokant bakken. Bacon met braadvet in een vuurvaste schaal scheppen en laten afkoelen. In dezelfde pan olijfolie verhitten en daarin knoflook en sjalotjes al roerend in ong. 3 minuten zacht bakken. Bij de bacon scheppen.
    2. Als het baconmengsel voldoende is afgekoeld om met de hand te bewerken, gehakt, worcestersaus, peterselie, zout, peper en ei toevoegen en vermengen. 20 minuten in de koelkast zetten.
    3. De barbecue matig heet laten worden.
    4. Het vleesmengsel in 6 burgers verdelen en tot gewenste gaarheid roosteren. Serveren op geroosterde baps of hamburgerbroodjes met uw favoriete beleg en saus.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 9 collecties