Maleise rendang

    Maleise rendang

    50keer bewaard
    2uur


    69 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht van rundvlees heeft een unieke smaak. Door te variëren met de hoeveelheid suiker en chilipepertjes kun je veel verschillende smaakeffecten creëren. Serveren met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 180 gr gemalen kokos
    • 175 gr sjalotjes
    • 3 teentjes knoflook
    • 15 gedroogde rode chilipepertjes
    • 5 plakjes verse gemberwortel
    • 5 stengels citroengras, in stukjes gehakt
    • 2 tl korianderzaad
    • 2 tl venkelzaad
    • 2 tl komijnzaad
    • 1 snufje nootmuskaat
    • 1 el plantaardige olie
    • 575 gr runderstoofvlees
    • 1,5 el basterdsuiker
    • 5 hele kruidnagels
    • 1 kaneelstokje
    • 1 blik (400 ml) kokosnootmelk
    • 200 ml water
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Bak de geraspte kokos in de droge wok onder voortdurend roeren lichtbruin aan. Zet weg en laat het afkoelen.
    2. Doe de sjalotjes, knoflook, chilipepertjes, gember en citroengras in een blender of keukenmachine en pureer tot een dikke pasta.
    3. Maal het korianderzaad, venkelzaad, komijnzaak en de nootmuskaat fijn.
    4. Bak de sjalotjespasta in een wok met een beetje olie een paar minuten aan. Voeg het gemalen korianderzaad, venkelzaad, komijnzaad en nootmuskaat toe en bak 3-4 minuten aan terwijl je voortdurend blijft roeren. Voeg het vlees toe en braad dit in 3-4 minuten op middelmatig vuur aan alle kanten aan.
    5. Roer de suiker, gemalen kokos, kruidnagels, kaneelstokje, kokosmelk en water toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer 1 uur sudderen tot het vlees zacht is en het meeste vocht uit de saus verdampt is. Breng op smaak met zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    0

    Dit was suuuper lekker, lekkerder dan het recept wat ik van Lonny maak. - 15 sep 2010

    van
    0

    Een heerlijk en geurig recept. Vergeet de citroengras niet, dit geeft een typisch aziatische smaak. - 07 jan 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren