Rijst met groene asperges en cashewnoten

    Rijst met groene asperges en cashewnoten

    14keer bewaard
    50min


    620 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een variant op een oud Armeens recept en zo lekker dat ik er van kan blijven eten. Je kunt het prima als bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 60 gr boter
    • 50 gr ongekookte spaghetti, in stukjes gebroken
    • 4 el gehakte ui
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 250 gr ongekookte jasmijnrijst
    • 500 ml groentebouillon
    • zout en peper naar smaak
    • 250 gr verse groene asperges, schoongemaakt en in stukjes van 2 cm gesneden
    • 75 gr cashewnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Smelt de boter in een middelgroot steelpannetje op laag/middelmatig vuur. Zet het vuur iets hoger en roer de spaghetti erdoor. Blijf koken tot alle spaghetti met boter bedekt is en een beetje aanbruint.
    2. Roer de ui en knoflook erdoor en bak 2 minuten totdat deze zacht zijn. Voeg de jasmijnrijst toe en bak 5 minuten mee. Giet de groentebouillon erbij en breng op smaak met zout en peper. Breng het mengsel aan de kook, sluit de pan af en laat 20 minuten zachtjes koken tot de rijst zacht is en alle vloeistof is opgenomen.
    3. Doe de asperges in een andere middelgrote steelpan en zet ze onder water. Aan de kook brengen en koken tot de asperges zacht, maar stevig zijn.
    4. Roer de asperges en cashewnoten door het rijstmengsel en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Madelief
    van
    3

    Lekker gerecht, maar er kan echt de helft van de boter in, 30 gr is voldoende. - 24 mrt 2014

    0

    Heerlijk eenvoudig recept, ik heb er van genoten. Bedankt voor het delen. 60 gram boter is perfect, lekker smeuïg en smaakvol. - 05 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren