Rogan josh lamsbout

    Rogan josh lamsbout

    25keer bewaard
    8uur40min


    39 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor lamsbout kreeg ik van een collega. Het is al jaren een favoriet gerecht in zijn familie. Ik heb het in een slowcooker gemaakt en zo eenvoudig mogelijk gehouden. De smaak is fantastisch en het vlees valt zo van het bot. Ik heb het gerecht ook voor 4 personen in de oven bereid (met dubbele hoeveelheden) en dat smaakte net zo lekker. Alleen schepte iedereen 2 keer op, dus waren er geen restjes meer!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 200 ml zure room
    • 1 el bloem
    • 2 el maizena
    • 4 el water
    • 1/2 tl chilipoeder
    • 1 tl gemalen korianderpoeder
    • 1/2 tl gemalen gember
    • 2 blokjes kippenbouillon
    • 4 hele kardemompeulen, gebroken
    • 1 blik/pot (400 gr) tomaten in stukjes
    • 250 ml water
    • gemalen nootmuskaat naar smaak
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 grote ui, in partjes
    • 3 lamsbouten
    • 300 gr wortel, in plakjes
    • 300 gr hele nieuwe aardappels, geschild
    • 250 gr champignons, in vieren (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur40min 

    1. In een kommetje zure room en bloem tot een gladde saus roeren en apart zetten. In een apart kommetje maïzena en water tot een pasta vermengen.
    2. Chilipoeder, koriander, gember, bouillonblokjes, kardemom, tomaat, water, nootmuskaat, zout en peper in een middelgrote sauspan op een hoog vuur aan de kook brengen. Langzaam de maïzenapasta toevoegen en onder constant roeren 2 minuten laten sudderen. De pan van het vuur halen en langzaam het zure roommengsel erdoor roeren.
    3. Stukken ui over de bodem van de slow cooker verdelen en daar de lamsbouten op leggen. Het warme tomatenmengsel erover schenken. Wortels, aardappels en champignons over de saus verdelen.
    4. De pan sluiten en op hoge stand 8 uur laten koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren