Caraïbisch stoofpotje

    Caraïbisch stoofpotje

    18keer bewaard
    1uur5min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Deze eenpansmaaltijd van de Caraïben is gebaseerd op een gezonde samenstelling van kip, vis, rijst en groenten. Warm opdienen!

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 225 gr kipvleugels
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2-4 eetlepels koolzaadolie
    • 2 uien, fijngesneden
    • 1 stengel selderie, in stukjes
    • 1 theelepel ketjap of maggi
    • 1 liter water
    • 375 gr witte rijst
    • 225 gr struikerwten
    • 225 gr kabeljauw, of een andere stevige vissoort
    • 3 tomaten, in stukjes
    • 3 wortelen, geraspt
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De kip afspoelen, droogdeppen en op smaak brengen met zout en peper. In een grote pan op een matig hoog vuur de olie verhitten. Daarin de kip bruin aanbraden, vervolgens ui, selderie en ketjap toevoegen. Sauteren tot ui en selderie gaar zijn.
    2. Water, rijst, bonen, kabeljauw, tomaat, wortel en zout erdoor roeren. De pan afsluiten, het vuur iets lager zetten en 25-35 minuten laten sudderen tot rijst en bonen gaar maar stevig zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    pickastar
    van
    0

    Moet je de bakeljauw eerst een paar keer uitkoken? - 12 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren