Romaanse sla met sinaasappel

    Romaanse sla met sinaasappel

    5keer bewaard
    5min


    88 personen hebben dit gemaakt

    Krokante Romaanse sla met zoete schijfjes sinaasappel in een lichte honingvinaigrette.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 eetlepels rodewijnazijn
    • 175 ml extra virgin olijfolie
    • 1 el honing
    • 1/2 tl zout
    • 1/4 tl versgemalen zwarte peper
    • 4 lente-uitjes, in plakjes
    • 1 grote krop Romaanse sla, versnipperd in beetgrote stukken
    • 3 sinaasappels, geschild en in dunne plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

    1. In een klein, goedsluitend bakje azijn, olie, honing, zout, peper en lente-ui vermengen. Deksel sluiten en flink schudden tot de saus vermengd is.
    2. De sla in een grote slakom doen. Vinaigrette erover sprenkelen en omscheppen. Sinaasappel toevoegen en voorzichtig omscheppen. Direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren