Romige clapshot (koolraappuree)

    • < />

    Romige clapshot (koolraappuree)

    Romige clapshot (koolraappuree)

    (26)
    50min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Dit Schotse groentegerecht wordt gegeten bij haggis, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees of wild.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr King Edward of Desirée aardappels, geschild en in blokjes
    • 350 gr koolraap of knolraap, geschild en in blokjes
    • 2 wortels, geschild en in blokjes
    • 1 tl zout
    • 30 gr boter, in klontjes
    • 3 el room (probeer room met een zo'n hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Aardappels, pastinaak, wortel en zout in een grote pan onder water zetten en aan de kook brengen.
    2. Het vuur lager zetten en de groenten in 20-25 minuten gaar sudderen. Afgieten en met een stamper pureren. De gepureerde groenten in een serveerschaal scheppen en klontjes boter en een scheutje room toevoegen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (26)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren