Roomali roti

    Roomali roti

    6keer bewaard
    1uur1min


    68 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk zacht plat brood (roti) uit centraal India.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 275 gr bloem
    • 1 tl zout
    • 2 el plantaardige olie
    • 150 ml water (of zoveel al je nodig hebt)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1min  ›  Extra tijd: 45min rusten  ›  Klaar in:1uur1min 

    1. Zeef bloem en zout boven een grote kom. Voeg de olie toe en meng alles met een vork tot er een kruimelig deeg is ontstaan. Meng het water erdoor totdat het deeg een bal wordt. Leg het deeg vervolgens op een licht met bloem bestrooide ondergrond en kneed het tot het glad en elastisch is, ongeveer 8 minuten. Afdekken en 45 minuten laten rusten.
    2. Kneed het deeg nogmaals tot het glad is. Verdeel het in 6 gelijke stukken en vorm van ieder stukje een rode bal. Rol iedere bal zo plat mogelijk uit en bestuif, indien nodig, licht met een beetje bloem om te voorkomen dat het blijft plakken.
    3. Zet een gietijzeren pan omgekeerd op het gasfornuis en verwarm de pan op hoog vuur totdat deze goed warm is. Leg de roti op de pan en bak in 40-50 seconden gaar. Het brood is gaar als er kleine zwarte vlekjes op komen. Vouw de roti dubbel en serveer het heet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren