Rosh Hashanah honingcake

    Rosh Hashanah honingcake

    3keer bewaard
    1uur5min


    76 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig recept dat erg lekker smaakt! Een eenvoudige cake op smaak gebracht met honing en sinaasappel, waar je geen kant-en-klare cakemix voor nodig hebt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 basterdsuiker
    • 250 ml honing
    • 120 ml plantaardige olie
    • 4 eieren
    • 2 tl geraspte sinaasappelschil
    • 250 ml sinaasappelsap
    • 300 gr bloem
    • 1 el bakpoeder
    • 1/2 tl bakpoeder
    • 1/2 tl zout
    • 1 tl kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Een bakblik (23x33 cm) invetten en licht met bloem bestuiven. Bloem, bakpoeder, baksoda, zout en kaneel boven een kommetje zeven en apart zetten.
    2. Suiker, honing, olie, eieren en sinaasappelschil in een grote kom vermengen en vervolgens om en om een portie bloemmengsel en sinaasappelsap toevoegen, net zolang tot alles goed gemengd is. Schenk het beslag in het bakblik.
    3. Bak 40-50 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er een prikker insteekt die er droog weer uitkomt. Laat de cake afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren