Rugelach

    Rugelach

    2keer bewaard
    3uur


    260 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb heel veel rugelach recepten maar dit is echt de lekkerste die ik ooit gemaakt heb.

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • 225 gr koude boter
    • 200 gr gekoelde roomkaas
    • 250 gr bloem
    • 1/4 tl zout
    • 5 el zure room
    • 100 gr basterdsuiker
    • 1 el kaneelpoeder
    • 125 gr fijngehakte walnoten
    • 75 gr fijngehakte rozijntjes (sultanas)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur40min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:3uur 

    1. De koude boter en roomkaas in kleine stukjes snijden en in de keukenmachine doen. Bloem, zout en zure room toevoegen en tot een kruimelig geheel pulseren.
    2. Verdeel het mengsel in vier gelijke delen. Wikkel deze afzonderlijk in plastic folie en leg ze minimaal 2 uur tot maximaal 2 dagen in de koelkast.
    3. Rol elke portie uit tot een cirkel met een doorsnee van ong. 23 centimeter. Haal de overige delen pas uit de koelkast op het moment dat je ze gaat uitrollen.
    4. Vermeng suiker, kaneel, walnoten en rozijntjes (sultanas).
    5. Verdeel het suiker/notenmengsel over de vier deegrondjes en druk het zachtjes aan. Snij ieder deegrondje met een (pizza)mes in 12 gelijke driehoeken. Rol de driehoekjes op zodat het puntje aan de buitenkant zit (begin bij het breedste gedeelte te rollen). Verdeel de rolletjes over een (niet-ingevette) bakplaat en schuif deze ong. 20 minuten in de koelkast alvorens ze af te bakken.
    6. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4.
    7. Als de rugelach goed gekoeld is gedurende 20-25 minuten in het midden van de oven afbakken, tot ze lichtbruin zijn. Haal de bakplaat uit de oven en laat ze afkoelen. Bewaar ze in een luchtdicht trommeltje. Je kunt ze ook heel goed invriezen.
    8. Variaties: smeer een dun laagje abrikozenjam en bruine basterdsuiker op het deeg voordat je de notenvulling erop schept. Je kunt ze ook door een mengsel van kaneel en suiker rollen voordat je ze op de bakplaat legt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren