Samosa met rundvlees

    Samosa met rundvlees

    23keer bewaard
    40min


    207 personen hebben dit gemaakt

    Rundvlees en aardappels zijn de basisingrediënten van deze gefrituurde samosa. Als je wilt kan het rundvlees vervangen worden door kippenlevertjes. Ik heb dit hartige, pittige recept van mijn vriend uit Bangladesh gekregen. Je kunt ze nergens lekkerder kopen.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 2 grote aardappels, geschild
    • 150 gr tuin- of doperwtjes uit de diepvries, ontdooid
    • 2 el plantaardige olie
    • 1/2 tl komijnzaad
    • 1 laurierblaadje, fijngemalen
    • 2 grote uien, in kleine stukjes gesneden
    • 500 gr gehakt
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • 1 el versgemalen gember
    • 1/2 tl gemalen zwarte peper
    • 1 1/2 tl zout
    • 1 tl gemalen komijn
    • 1 tl gemalen korianderpoeder
    • 1 tl gemalen kurkuma
    • 1 tl chilipoeder
    • 1/2 tl gemalen kaneel
    • 1/2 tl gemalen kardemom
    • 2 el gehakte verse koriander
    • 2 el gehakte groene peper
    • 1 liter olie om in te frituren
    • 1 pakje filodeeg

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng in een middelgroot steelpannetje wat lichtgezouten water aan de kook. Voeg de aardappels en erwtjes toe. Kook de aardappels in zo'n 15 minuten gaar (ze moeten gaar maar nog steeds een beetje stevig zijn). Giet af en pureer met een aardappelstamper.
    2. Verwarm de olie in een grote hapjespan op middelmatig vuur. Bruin de komijnzaadjes en laurierblad licht aan. Voeg de uien en het gehakt toe en bak aan totdat het gehakt lichtbruin is en de uien zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook en verse gember toe. Breng op smaak met zwarte peper, zout, komijn, korianderpoeder, kurkuma, chilipoeder, kaneel en kardemom. Roer het aardappelpureemengsel erdoor. Zet het vuur uit en laat het mengsel 1 uur in de koelkast afkoelen.
    3. Verwarm olie in een grote, zware steelpan op hoog vuur.
    4. Voeg de verse koriander en groene pepertjes aan het aardappel- en gehaktmengsel toe. Schep ongeveer 1 el van het mengsel op elk velletje filodeeg. Vouw het velletje in een driehoek. Maak je vingers een beetje nat en druk vervolgens de randjes goed vast.
    5. Laat kleine porties samosa in de pan zakken en frituur ze in zo'n 3 minuten lichtbruin. Laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken en serveer ze warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren