Schotse eieren

    Schotse eieren

    12keer bewaard
    30min


    60 personen hebben dit gemaakt

    Lijkt erg op onze eierbal, alleen hier is het ei omwikkeld door vlees. Traditionele kost die nooit uit de mode raakt!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr varkensgehakt
    • 2 theelepel worcestersaus
    • 4 hardgekookte eieren, gepeld
    • 1 el bloem
    • 1/8 tl zout
    • 1/8 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 geklopt ei
    • 100 gr paneermeel
    • 1 liter olie om te frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een middelgrote kom varkensgehakt en worcestersaus vermengen. Bloem, zout en peper vermengen en met het vlees vermengen.
    2. Het vlees in 4 gelijke porties verdelen, elke portie rond een hardgekookt ei kneden en met 2 handen tot een bal vormen. Geklopt ei en paneermeel op 2 aparte bordjes leggen, de ballen in het ei dippen en vervolgens een laagje paneermeel geven. Overmatig paneermeel afschudden.
    3. In een grote sauspan of frituurpan de olie verhitten tot 180°C of tot een stukje brood in 1 minuut bruin is. Laat de ballen voorzichtig in de hete olie zakken en in ong. 5 minuten tot een diepe, goudbruine kleur bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren