Schotse knoedels

    Schotse knoedels

    6keer bewaard
    15min


    18 personen hebben dit gemaakt

    De cloothieknoedels die mijn oma de 21-ste eeuw binnenleidde vereisen niet langer uren werk; 10 minuten magnetron volstaan! De knoedels worden veel gegeten met Schots Nieuwjaar.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 225 ml water
    • 150 gr basterdsuiker
    • 1 eetlepel gemengde kruiden
    • 1 eetlepel kaneel
    • 225 gr gemengd gedroogd fruit, fijngesneden
    • 200 gr rozijnen
    • 225 gr boter
    • 250 gr bloem
    • 1 tl baksoda
    • 2 losgeklopte eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een sauspan water, suiker, gemengde kruiden, kaneel, gedroogd fruit, rozijnen en boter aan de kook brengen en 1 minuut laten sudderen. Van het vuur halen en bloem, baksoda en eieren erdoor kloppen. In een magnetronbestendige schaal schenken.
    2. Zet de kom onafgedekt in de magnetron. 10 minuten op de hoge stand verhitten en vervolgens 5 minuten laten staan. Warm serveren met uw favoriete custardpudding.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren