Schotse zandkoekjes

    Schotse zandkoekjes

    Foto recept: Schotse zandkoekjes
    15

    Schotse zandkoekjes

    (312)
    50min


    296 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig maar klassiek recept voor zandkoekjes.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 175 gr bloem
    • 5 el basterdsuiker
    • 175 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C/gasstand 2.
    2. Meng alle ingredienten door elkaar. Het deeg moet vrij stevig zijn.
    3. Druk het deeg in een bakvorm (met een doorsnee van 23 centimeter) en prik gaatjes in de bovenkant met een vork.
    4. Bak het zo'n 30-40 minuten, totdat er een licht goudbruine kleur op de randjes zit. Laat het afkoelen en snij het in vierkantjes.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (312)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    van
    1

    Dit is een basisrecept voor zandkoekjes. Het Schotse "shortbread" gebruikt ipv basterdsuiker fijne kristalsuiker en meestal wordt er vanilleextract toegevoegd voor de smaak.  -  11 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren