Shepherd pie met lekker veel groenten

    Shepherd pie met lekker veel groenten

    14keer bewaard
    50min


    72 personen hebben dit gemaakt

    Dit zal u gegarandeerd opwarmen. Het gerecht is zo stevig, dat u niet eens merkt dat het merendeels uit groente bestaat.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 stengel selderie, fijngesneden
    • 3 wortels, geschild en fijngesneden
    • 1 pastinaak, geschild en in blokjes
    • 1 kleine knolraap, fijngesneden
    • 60 gr diepvrieserwten
    • 450 gr lamsgehakt
    • 1 fijngehakte ui
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 225 ml passata (of gezeefde tomaten)
    • 1 tl zout
    • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
    • 1/4 theelepel gedroogde tijm
    • 1/4 theelepel gedroogde salie
    • 120 ml melk, of naar behoefte
    • 600 gr kant-en-klare aardappelpuree
    • 2 el geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Selderie, wortel, pastinaak en knolraap in een grote sauspan onder water zetten. Aan de kook brengen, de pan afdekken en de groenten in ong. 15 minuten gaar koken.
    3. Intussen het lamsgehakt in een grote koekenpan op een middelhoog vuur bakken. Ui en knoflook toevoegen en frequent roerend het vlees gaar bakken. Groenten, diepvrieserwten en passata erdoor roeren. Kruiden met zout, peper, tijm en salie en het geheel in een ovenvaste schaal scheppen.
    4. Voldoende melk aan de aardappelpuree toevoegen om deze smeerbaar te maken. Over de bovenkant van het gerecht verspreiden en garneren met een handje Parmezaanse kaas.
    5. 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant bruin is en de hele schotel heet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren