Sla wraps met kip en kersen

    (264)

    De knapperige en verfrissende slablaadjes gaan heel goed samen met het fruitige kipmengsel.


    260 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 el plantaardige olie
    • 1 el gemalen verse gember
    • 600 gr kipfilet in stukjes
    • 2 el rijstazijn
    • 2 el teriyakisaus
    • 1 el honing
    • 450 gr verse kersen, ontpit en gehalveerd
    • 175 gr geraspte wortelen
    • 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
    • 5 el amandelschijfjes
    • 23 blaadjes (knapperige) sla

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm 1 el olie in een grote koekenpan (op middelmatig vuur). Voeg de gember en kip toe en bak gedurende 7-10 minuten aan totdat de kip gaar is. Zet apart.
    2. Klop in een grote kom 1 el olie, azijn, teriyakisaus en honing door elkaar. Voeg het kipmengsel, de kersen, wortel, lente-ui en amandelen toe en roer alles goed door elkaar.
    3. Om te serveren schep je 1/12e van het kip/kersenmengsel in het middel van ieder blaadje sla. Rol het blaadje sla om de vulling heen en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (264)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren