Carne Con Chili

    Carne Con Chili

    4keer bewaard
    45min


    59 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke Mexicaanse saus op basis van kleine groene tomaatjes die perfect is bij rundvlees, varkensvlees en kip. Als u geen groene of gele tomaatjes kunt vinden, kunt u ook verse biologische tomaten gebruiken. De kruiden naar smaak aanpassen. In combinatie met rijst heeft u een heerlijke Mexicaanse feestmaaltijd!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 varkenskarbonades zonder been, het vet eraf gesneden en bewaard
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper, of naar smaak
    • 1/2 theelepel knoflookpoeder, of naar smaak
    • 1/2 theelepel zout, of naar smaak
    • het sap van 1 limoen
    • Voor de saus
    • 10 groene tomaatjes, schil verwijderd en gehalveerd
    • 1 tomaat, in vieren
    • 2 jalapeno of groene chilipepers, ontlijst en gehalveerd
    • gemalen chilipeper naar smaak
    • 1 teentje knoflook
    • 1/2 theelepel zout, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Het varkensvlees in reepjes snijden en op smaak brengen met peper, knoflookpoeder en zout. De limoen erover uitknijpen.
    2. Een koekenpan op een middelhoog vuur verhitten en daarin het bewaarde varkensvet opwarmen. Roeren tot de pan een vetlaagje heeft. Het vet afgieten, vervolgens het vlees in ong. 5 minuten aanbraden.
    3. Tegelijkertijd bereidt u de saus: in een sauspan tomaatjes, tomaat, jalapeno en gedroogde chilipepers aan de kook brengen en gaar koken. Overbodig vocht afgieten en tezamen met knoflook en zout in een blender of keukenmachine glad pureren.
    4. De saus over het vlees schenken en 15 minuten laten sudderen zodat de smaken vermengen. Proeven en eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren