Spätzle met zuurkool

    (15)

    Ik ben Duits en dit is een van mijn favoriete gerechten: zelfgemaakte, authentieke spätzle met zuurkool en broodkruim gesauteerd in boter. Verrukkelijk.


    14 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 el plantaardige olie
    • 525 gr witte bloem
    • 1 el zout
    • 8 grote eieren
    • 250 ml water
    • 400 gr zuurkool
    • 100 gr boter
    • 4 eetlepels droog broodkruim

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. De olie in een grote pan doen en verhitten.
    2. Bloem in een grote mengkom gieten en een kuiltje in het midden maken. Zout, eieren en water toevoegen en tot een glad, luchtig deeg mixen. Het deeg moet plakkerig zijn. Een spätzlepers met deeg vullen en in het kokende water persen (u kunt het deeg ook door een vergiet duwen of op een houten snijplank leggen en het deeg met een mes in kleine beetjes in het water schrapen).
    3. Als de spätzle boven komt drijven de pan afgieten. 1/2 van de spätzle in een glazen ovenschaal scheppen en een laag zuurkool erover leggen. Daarover een volgende laag spätzle en een laag zuurkool. De schaal afgedekt houden zodat de inhoud warm blijft.
    4. In een aparte pan de boter smelten en daarin broodkruim vochtig laten worden. Broodkruim over de ovenschaal verdelen. Porties uitsnijden zodat de spätzle gelaagd geserveerd wordt. U kunt het gerecht de volgende dag met een beetje boter opwarmen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (15)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren