Spritsen met een vleugje kaneel

    Spritsen met een vleugje kaneel

    3keer bewaard
    45min


    47 personen hebben dit gemaakt

    Een sprits met een lichte kaneelsmaak. Een lekkere variant op een traditioneel recept dat smelt in je mond.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 150 gr bloem
    • 3 el bruine suiker
    • 1 el basterdsuiker
    • 1/2 tl gemalen kaneel
    • 100 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C/gasstand 3.
    2. Vermeng in een middelgrote kom bloem, bruine suiker, basterdsuiker en kaneel. Kneed de boter erdoor tot het deeg korrelig wordt. Vorm een bal van de kruimels en kneed dit met de hand tot een glad deeg. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een cirkel met een doorsnee van 20 centimeter. Leg de cirkel op een bakplaat en verdeel het in 16 gelijke partjes. Laat de partjes aan elkaar vastzitten.
    3. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven tot het midden gaar is. Snij de partjes los als ze nog warm zijn en leg ze op een rooster om af te laten koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren